EMVA – Tanácsadó

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #293
  krisztian
  Adminisztrátor

  Ide várjuk azokat a kérdéseket, melyek a VP új intézkedésével kapcsolatosak.

  #505
  rideg@miri-pasz.hu
  Felhasználó

  Kérném szíves segítségüket az alábbi kérdés értelemezésében:
  Egy egyszemélyes  növénytermelési és kertészeti tevékenységet végző Kft tulajdonosa, ügyvezetője, nyugdíjas, 66 éves, úgy döntött, hogy szeretne ténylegesen nyugdíjba vonulni. Nincs olyan családtag, rokon aki tovább vinné a gazdaságot, ezért értékesítését tervezi. A cég bérelt területen gazdálkodik, melynek bérletét átadás előtt meghosszabbítani szándékozik, ingatlannal nem rendelkezik, a termeléshez szükséges eszközpark a birtokában van.
  Ketten, agráregyetemet végzett, 3-4 éves gyakorlattal rendelkező, ambiciózus 30 év alatti fiatalok szeretnénk a céget megvásárolni úgy, hogy a vevő jogi személyiségű társaság legyen (saját céget alapítanának, esetleg meglévő cégbe tulajdonos váltással szereznének kizárólagos tulajdont.)
  Kérdésem, hogy a fiatal gazda pályázaton indulva, az elnyert támogatásból ( saját forrás  és hitel mellett) megvásárolhatjuk-e a fenti céget.
  Úgy gondolom, hogy a generáció váltás, önfoglalkoztatás, munkahely megőrzés, bővítés prioritásoknak ez a pályázati  cél megfelel.
  További kérdés, hogy abban az esetben is kell rendelkezniük, és külön -külön kell-e rendelkezniük a minimum üzemmérettel a pályázóknak, ha működő céget vásárolnának meg, így már meglévő, biztos kapacitással rendelkeznének induláskor. Amennyiben megvásároljuk a céget, 25000 STÉ fölött lehet-e a kapacitás induláskor, illetve a működtetés időszaka alatt?

  Köszönettel: Kondacs Klaudia email: kondacsklaudia@gmail.com

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.