EMVA – Tanácsadó

TANÚSÍTVÁNY A PÉNZÜGYILEG LEGSTABILABB CÉGEKNEK

A Dun & Bradstreet csaknem 200 éve segíti ügyfelei és partnerei növekedését és gyarapodását az adatok, az elemzések és az adatvezérelt megoldások erejével. Világszerte több mint 6000 munkatársunk ezért a különleges célért dolgozik minden nap, és cselekedeteinket olyan fontos értékek irányítják, amelyek vezetővé tesznek minket a vállalati döntéshozatalhoz szükséges adatok és analitikus információk piacán. Adataink és információink a vállalati életciklus minden szakaszában és bármilyen gazdasági környezetben értékesek.

AAA tanusítvány

A D&B tanúsítvány mely AAA, AA és A jelzéssel kerül kiállításra jelzi a cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen jelzéssel – azaz a D&B tanúsítvánnyal – rendelkező vállalkozás pénzügyileg stabil. Az AAA cégminősítést 1989-ben vezették be és 1996 óta kaptak lehetőséget a vállalatok, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák. A tanúsítvány lehetőséget nyújt az arra jogosult cégek számára, hogy mások számára megmutassák cégük elismert, megbízható, hitelképes vállalat. A D&B tanúsítványt Európa számos országában használják, és a Skandináv országokban etalonnak számít üzletkötés esetén. 

A D&B minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy, mint Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy, mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A D&B fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a D&B minősítéshez, mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.

Az EMVA Kft. 2018.06.06. óta megingás nélkül tartja az AAA minősítését, mely egy igazán különleges eredmény. 

Mivel a D&B minősítés nemcsak cégünk jelenlegi pénzügyi stabilitását mutatja, hanem a D&B minősítés kialakításának köszönhetően azt is, hogy ez elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné vállalkozásunk, büszkén valljuk, hogy az EMVA Kft. a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak. 

Az EMVA Kft. a Dun & Bradstreet AAA tanúsítványával büszkélkedhet, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, és azt jelzi, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.