Azonnali hatállyal kirúgta Lázár az MVH vezetőit

Azonnali hatállyal felmentette a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnökét, Gyuricza Csabát, valamint elnökhelyettesét, Dragovácz Nikolettát a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János – tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t pénteken.

Egyben közölték, hogy az MVH elnöki tisztségét 2016. november 1-jétől Viski József tölti be.

Az már korábban ismert volt, hogy az MVH jogutódlással megszűnik január elsejétől, feladatai két tárcához kerülnek: a Miniszterelnökséghez, illetve a Földművelésügyi Minisztériumhoz.

A témához kapcsolódik, hogy péntek este jelent meg a Magyar Közlöny 167. számában a Kormány 328/2016. (X. 28.) Korm. rendelete a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megszüntetéséről, valamint egyes ezzel összefüggő kormányrendeletek módosításáról.

Amint egy e heti fórumon elhangzott: ez nem fogja érinteni a vidékfejlesztési és agrártámogatások gazdákhoz eljutását, nem lesz akadozás a pénz kifizetésben amellett sem, hogy akkreditálnia kell bizonyos területeket az Európai Bizottságnak. Az átalakulás további lépéseiről ebben a cikkben írt az Agrárszektor társoldalunk, illetve a Magyar Államkincstár vezetőjével készült minapi interjúban további részletek találhatók (a kincstár veszi át a kifizető ügynökségi teendőket).

forrás: Agrárszektor.hu

Leave a Reply