EMVA – Tanácsadó

Itt az új csodafegyver - Ezzel itthon és külföldön is tarolunk

A kisebb gazdasági szereplőket és a vidéki térségeket is támogatná a kormány az új agrár-vidékfejlesztési politikával (VP). Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a falusi turizmus ösztönzése mellett a helyi infrastruktúrák, a közösségi szolgáltatások és a LEADER típusú fejlesztések megvalósítása is fontos.

Az új agrár-vidékfejlesztési politika célja a vidéki térségek fejlesztése, valamint a falusi és a vidéki turizmus támogatása – jelentette ki Kis Miklós Zsolt egy LEADER pályázatból megvalósult szabolcsi falusi szálláshely átadásán. A mezőgazdaság és a turizmus szorosan kapcsolódik egymáshoz, ezért a települési, kistérségi, illetve országos együttműködés eredményeként a hazai turisztikai kínálat exportcikként is értékesíthető.

Az államtitkár szerint a falusi turizmus a családi gazdaságok fontos bevételi forrása. Egyre több gazdaság értékesíti közvetlenül megtermelt és feldolgozott termékeit, mivel a fogyasztók igénylik a helyben értékesített, minőségi élelmiszereket. Ezért a tárca a VP-ben huszonhat milliárd forintos keretet különített el a termelői piacok támogatására.

Forrás: www.agrarszektor.hu