EMVA – Tanácsadó

Jó hírt kaptak a tanyán élők

A tanyás térségekben élőket érintő módosításokról – többek között a támogatásintenzitás növeléséről – döntött a Miniszterelnökség, aminek köszönhetően a tanyán élők még nagyobb arányban részesülhetnek a Vidékfejlesztési program tanyafejlesztési forrásából – írja az MTI a Miniszterelnökség bejelentése nyomán.

A Vidékfejlesztési program keretében jelenleg is pályázható az a több mint 8 milliárd forint keretösszegű felhívás, amely azon tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztését kívánja előmozdítani, amelyeknek a villamosenergia-, illetve vízellátási rendszere, vagy szennyvíz kezelése nem a mai kornak megfelelő. A felhívás keretében a tanyán élő természetes személyek maximum 6,2 millió forint, míg az önkormányzatok legfeljebb 50 millió forint támogatást nyerhetnek el.

Annak érdekében, hogy a természetes személyek, a tanyai lakosok is könnyebben és kevesebb önrésszel megvalósíthassák beruházásaikat, a Miniszterelnökség a támogatási intenzitás, valamint az elszámolható költségek és hiánypótoltatható dokumentumok bővítését is érintő ügyfélbarát módosításról döntött. Így többek között a támogatásintenzitás – járási besorolástól függetlenül – a jelenlegi 50-65 százalékról 95 százalékra növekedett – írja közleményében a Miniszterelnökség.

Forrás: www.napi.hu