EMVA – Tanácsadó

Kertészeti pályázatokról döntött a Miniszterelnökség

Összesen 27,66 milliárd forint kertészeti beruházási támogatásról döntött első körben a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Programban (VP). Ültetvénytelepítésekre, gomba- és hűtőházakra, illetve üveg- és fóliaházakra ítéltek oda forrásokat 336 kérelemre.

A kertészet fejlesztésére a Miniszterelnökség összesen több mint 86 milliárd forintot különített el a VP-ben. A tárca közleménye szerint elsőként az ültetvénytelepítésre, a gomba- és hűtőházakra, illetve az üveg- és fóliaházakra kiírt pályázat első szakaszában beadott kérelmekről döntöttek.

Az ültetvénytelepítési felhívásnál első körben 154 kérelem nyert összesen 4,24 milliárd forintot. A gomba- és hűtőházak létesítésére és korszerűsítésére beérkezett kérelmek közül 98 részesült pozitív elbírálásban, összesen 7,76 milliárd forint értékben. Az üveg- és fóliaházaknál pedig 114 kérelem összesen 15,66 milliárd forint támogatást kapott a beruházások megvalósításához.

A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a kertészeti pályázatoknál a támogatási döntések még nem fejeződtek be, a felhívások további szakaszai kapcsán még zajlik az értékelés. Ezek eredményéről az ősz folyamán kapnak értesítést a pályázók.

Forrás: www.agrarszektor.hu