EMVA – Tanácsadó

Majdnem kétszeresére emelték a terménytárolós pályázat keretét

A Miniszterelnökség eddig 838 mezőgazdasági termelőnek 38 milliárd forint támogatást ítélt meg terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

A Miniszterelnökség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a mezőgazdaság versenyképességének javításához jelentősen hozzájárul a megtermelt szántóföldi termények tárolási és szárítási kapacitásainak, valamint erőforrás-hatékonyságának biztosítása, illetve fejlesztése. Ezért a kormány 20 milliárd forintot különített el kisméretű terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

Ezt az összeget azonban a Miniszterelnökség a jelentős túligény miatt megemelte, és első körben összesen 838 kérelmet bírált el pozitívan mintegy 38 milliárd forint értékben. A támogatásnak köszönhetően a gazdálkodók egyéni projekt esetén maximum 100 millió forint, kollektív projekt esetén pedig legfeljebb 300 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósíthatják meg beruházásaikat.

A Miniszterelnökség kiemelte, hogy az értékelés folyamatosan zajlik, a megítélt támogatás összege és a nyertes projektek száma növekedni fog a következő időszakban.

Forrás: www.agronaplo.hu