EMVA – Tanácsadó

Nagy mozgás az agrártárcánál: öt új államtitkár érkezik

Három államtitkár válik meg posztjától az agrártárcánál Nagy István új agrárminiszter irányítása alatt. Ezzel párhuzamosan az államtitkárok száma az eddigi hatról hétre bővül, mivel a minisztérium – jelentős feladatkörként – visszakapja a vidékfejlesztést. Miután a mostanáig parlamenti államtitkár Nagy István helyét is be kell tölteni, összesen öt új államtitkár lesz a tárcánál, míg ketten az új parlamenti ciklusban is folytatják az államtitkári munkát.

Távozik az agrártárca államtitkári posztjáról Czerván György agrárgazdasági, V. Németh Zsolt környezetügyi és Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár – tudta meg az agrárszektor.hu. Czerván György utóda Feldman Zsolt agrárgazdasági helyettes államtitkár, V. Németh Zsolté Rácz András környezetügyi helyettes államtitkár, míg Gulyás Andreáé Tomasitz István, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal volt főosztályvezetője lesz.

A Nagy István miniszteri kinevezésével megüresedő parlamenti államtitkári posztot Farkas Sándor tölti be, aki a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos volt. Az eddigi államtitkárok közül megtartja pozícióját Bitay Márton Örs és Zsigó Róbert. Bitay az elmúlt négy évben állami földekért felelős államtitkárként, Zsigó pedig élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárként dolgozott a tárcánál.

Az eddigi hat államtitkárság eggyel bővül, mivel a minisztérium az új parlamenti ciklusban visszakapja a vidékfejlesztést, amely 2014 óta a Miniszterelnökséghez tartozott. A vidékfejlesztési államtitkár Kis Miklós Zsolt lesz, aki e posztot a Miniszterelnökségen is betöltötte. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a négy éve Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárság milyen módon integrálódik majd az agrártárcába.

Forrás: www.agrarszektor.hu