EMVA – Tanácsadó

Társadalmi egyeztetésen a Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése

Kedves Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket hogy a sajtóban korábban megjelent hírekkel párhuzamosan elindult a „Baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2020. február 18-ig van lehetőség az illetékesek felé kommunikálni.

A Felhívás keretében támogatás kizárólag járványvédelemhez kapcsolódó projektekhez nyújtható!

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege – egyéni és kollektív projekt esetén is – maximum 20 millió forint, mely az általános 50 %-os támogatási intenzitást tekintve, tulajdonképpen 40.000.000 Ft elszámolható költséget jelent.

Benyújtási időszakonként, támogatási kérelem egy megvalósítási hely vonatkozásában nyújtható be.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg célterületi, illetve fókuszterületi megosztás szerint 2 milliárd forint.

Támogatható tevékenységek többek között: telepi hullatároló kialakítása és korszerűsítése, kéz- és lábfertőtlenítő kialakítása a beléptetéshez, telepi fertőtlenítőkapu telepítése, fertőtlenítő permetezők, telepi hullaégető beszerzése.


Szeretnénk felhívni minden kedves ügyfelünk figyelmét, hogy a megjelenő felhívás nem azonos a klasszikus beruházási jellegű állattartó telepek korszerűsítését célzó pályázati felhívásokkal, mely megjelenése az év második felében várható.

Forrás. www.palyazat.gov.hu