EMVA – Tanácsadó

Több mint 22 milliárd a baromfitartóknak

Több mint 200 baromfitartó kérelmét bírálta el pozitívan a Miniszterelnökség, akik így 22,6 milliárd forint értékben korszerűsíthetik állattartó telepeiket. Az utóbbi hetekben mintegy 77 milliárd forintot kaptak összesen az állattartók, a kérelmek elbírálása azonban még nem fejeződött be.

Első körben összesen 207 darab baromfitartó kérelmét bírálta el pozitívan a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Programban – áll a tárca közleményében. A tárca a jelentős túligénylés miatt 20 milliárd forintról 22,6 milliárd forintra növelte az eredetileg elkülönített keretet. A beérkezett kérelmek elbírálása és értékelése még nem fejeződött be, illetve a benyújtott kifogások elbírálása sem zárult még le.

A mostani döntéssel a Miniszterelnökség az elmúlt hetekben mintegy 77 milliárd forint, állattartókat érintő beruházási forrás odaítéléséről döntött a sertés-, a szarvasmarha- és a baromfiágazatban. A nyertes pályázók kérelmei ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg.

Forrás: www.agrarszektor.hu