EMVA – Tanácsadó

Újabb félmilliárddal támogatják a tanyákat

Újabb félmilliárd forinttal támogatják a tanyafejlesztést a Vidékfejlesztési Programban. A forrásokkal az infrastruktúra-fejlesztést és a helyben maradást kívánják ösztönözni.

A tanyák infrastrukturális fejlesztését célzó, mintegy 8 milliárd forint keretösszegű vidékfejlesztési pályázaton született döntés szerint első körben 65 kérelem részesülhet összesen csaknem félmilliárd forint támogatásban – közölte az Agrárminisztérium. A tanyás térségben élő természetes személyek 95 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 6,2 millió forintot, a vidéki önkormányzatok pedig legfeljebb 50 millió forintot fordíthatnak a tanyák villamos energia és vízellátási rendszerének fejlesztésére, illetve a szennyvízkezelés modernizálására.

A pályázat a most meghozott döntésekkel még nem zárult le, így a nyertes kérelmek száma és a támogatási összeg a közeljövőben tovább emelkedhet. A felhívás jelenleg is nyitott, és a támogatási kérelmek a rendelkezésre álló források függvényében 2019. április 4-ig nyújthatók be.