Újabb milliárdokra pályázhatnak a gazdák

A Vidékfejlesztési Program keretein belül áprilistól egy újabb: 36 milliárdos keretösszeggel meghirdetett pályázat lesz elérhető a vidéki gazdák számára.

Akár 160 ezer eurónak megfelelő forint összegű támogatásban is részesülhetnek áprilistól a vidéki gazdák, a forrás erejéig – derül ki a vallalkozohitele.hu honlapról.

A „Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása” elnevezésű pályázatra a vidéki térségekben működő mikrovállalkozások és mikrovállalkozásoknak nem minősülő aktív termelők pályázhatnak. A projekt megvalósulásának helyszínétől függően a támogatás mértéke elérheti a teljes összeg 70 százalékát – emeli ki a gazdasági honlap.

Az igénylők a projektet a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák. Az önerő megléte létfontosságú a pályázat során, ami állhat saját forrásból és az államháztartás egyéb alrendszereinek támogatásából.Jó hír a vidéki gazdák számára, hogy támogatott vállalkozások előlegben is részesülnek, ha az előleggel kapcsolatos feltételeknek is megfelelnek. Az előleghez kapcsolatos kérelem benyújtása során a kedvezményezettnek többek között hatályos támogatási szerződéssel kell rendelkeznie, valamint biztosítékadás kötelezettség esetében a rendelkezésre álló biztosítékok igazolása is szükséges.

A pályázaton elnyert összeg az alábbi területek fejlesztésére fordítható: szolgáltatások és falusi attrakciók; nem mezőgazdasági szolgáltatások, termékek, valamint technológiák; műhely, bemutatótér és interaktív bemutatókhoz kapcsolódó fejlesztések. A pályázat célja a vidéki mezőgazdasági vállalkozások jövedelemstabilizálásának és foglalkoztatottságának erősítése, valamint a szolgáltatások fejlesztése.

A támogatási kérelmeket 2017. április 3-tól egészen 2019. január 28-ig nyújthatják be a pályázók, a Miniszterelnökség honlapján. Az első értékelési szakasz 2017. május 3-ig tart, majd ezt követően, a határidőig beérkezett projekteket együtt bírálják el.

Vélemény, hozzászólás?