EMVA – Tanácsadó

Véleményezhető a VP ökológiai gazdálkodás felhívása

Megkezdődött a Vidékfejlesztési Program Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása elnevezésű, 12 milliárd forintos kerettel meghirdetésre váró pályázatának társadalmi egyeztetése.

Október 13-ig tart a „VP4-11.1.-11.2.-18 – Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” című pályázati felhívás társadalmi egyeztetése – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A pályázat célja, hogy a gazdák a kapott támogatás, illetve a projektek megvalósításához vállalt önerő révén a hozzájáruljanak a kormánynak a környezet megóvásával, a termelők és fogyasztók egészségének védelme érdekében tett erőfeszítéseihez. Ezen túlmenően pedig a biológiai sokféleség fenntartása és növelése, a természetes önszabályozó folyamatok erősítése, a talaj biológiai állapotának védelme és javítása, a növényvédőszerek szakszerűtlen használatából és a helytelen tápanyag-gazdálkodásból eredő kedvezőtlen környezeti hatások csökkentése, és az élelmiszerbiztonság garantálása is.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2018. október 13-ig lehet megtenni a www.palyazat.gov.hu honlap véleményezésre kialakított partnerségi fórumában. A fórum használatához regisztrálni kell a honlapon, amelyet, a pályázati ügyintézés (EPTK belépés) gombra kattintva tehet megtenni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Forrás: www.agronaplo.hu